(最終更新日:2019-01-17 15:01:02)
  イブカ アキコ
  井深 章子
   所属   新潟薬科大学  応用生命科学部 応用生命科学科
   職種   教授
■ 所属研究室
食品酵素学研究室
■ 学位
博士(農学)
■ 現在の専門分野
食品科学, 応用生物化学 (キーワード:甘味タンパク質、酵素、構造生物学) 
■ 職歴
1. 2014/09~ 新潟薬科大学 応用生命科学部 応用生命科学科 教授
■ 所属学会
1. 1995~ 日本農芸化学会
2. 1997~ 日本生化学会
3. 2007~ American Chemical Society
4. 2014~ American Society for Microbiology
■ 著書・論文歴
1. 論文  Structural and functional analysis of miraculin-like protein from Vitis vinifera. (共著) 2018/08
2. 論文  Structural and Mutagenic Analysis of Metallo-β-Lactamase IMP-18. (共著) 2016/09
3. 論文  Long-Chain Fatty Acids Elicit a Bitterness-Masking Effect on Quinine and Other Nitrogenous Bitter Substances by Formation of Insoluble Binary Complexes. (共著) 2015/09
4. 論文  Conformational Change Observed in the Active Site of Class C β-Lactamase MOX-1 upon Binding to Aztreonam. (共著) 2015/08
5. 論文  Identification of key neoculin residues responsible for the binding and activation of the sweet taste receptor. (共著) 2015/08
全件表示(45件)